Polisen: ”Kan röra sig om rivaliserande grupperingar”

Boo Uppdaterad 11:57 27 augusti 2019

• Ingen misstänkt för mordförsök. • ”Tror att det finns mer uppgifter.”

Sammandrabbning mellan rivaliserande grupperingar. Det tror polisen kan ligga bakom mordförsöket i Orminge där två unga män knivskadades.

Polisen har fortfarande ingen misstänkt för mordförsöket i Orminge den 17 augusti.
Till en början gick polisen ut med att man bedömde att det fanns tre målsägande i ärendet, samtliga män i 20-årsåldern. Två av dem hade fått stickskador, i handen respektive buken. Den senare skadan bedömdes som allvarlig. Den tredje mannen hade fått lindriga skador, som inte var stickskador.
– Det finns tre skadade, men vi bedömer nu att det finns två målsägande. Den tredje personen säger att han har ramlat, säger förundersökningsledaren Ville Paloheimo på enheten för grova brott.

Enligt honom ska knivskärningen ha skett i närheten av en butik vid Orminge skola. Den mest skadade mannen ska ha tagit sig in i butiken för att söka hjälp, den med lindrigare stickskador ska ha påträffats vid en fotbollsplan i närheten.

Det finns i nuläget inga misstänkta för mordförsöket.
– Vi har hittills inte fått in några tips som kan leda oss till någon misstänkt, säger Ville Paloheimo och tillägger att man hört både målsägande och vittnen.
– Vi bedömer dock att det finns fler uppgifter om händelsen, uppgifter som man kanske inte vill berätta för oss.
Rör det sig om en eller flera gärningspersoner?
– Det ska ha varit ett flertal gärningsmän som ska ha lämnat platsen på minst två mopeder. Men exakt hur många eller i vilken riktning de försvann vet vi inte. Flera personer har hörts och det pågår fortsatta förhör.
Vet man något om motivet?
– Vi tror att det kan vara rivalitet mellan olika grupperingar som ligger bakom, säger Ville Paloheimo.

Polisen vill ha tips

Polisen är fortsatt intresserade av eventuella iakttagelser. Om man tror sig veta något, eller har sett något, uppmanas man höra av sig till polisen på telefonnummer 114 14.

  • NVP