Polisen utreder mordförsök i Nacka

Orminge Uppdaterad 08:57 18 augusti 2019

· Ung man hittades med knivskuren. · Ytterligare skadad tog sig till sjukhus. · Polisen: "Vi bedömer att det finns tre målsägande i ärendet."

Vid 23.30-tiden på lördagskvällen tog polisen emot ett larm om en skadad person vid en skola i Orminge. En privatperson hade hittat mannen, som är i 20-årsåldern, blödande från stickskador i buken. Mannen fördes till sjukhus med allvarliga skador.

När polisen under natten arbetade med ärendet fick de uppgifter om att ytterligare en skadad person hade tagit sig till sjukhus på egen hand.
– Sen kom uppgifter om en tredje målsägande, som ska ha haft skador som inte krävde sjukvård. Vi bedömer att tre personer har utsatts för brott vid samma händelse. Samtliga är män i 20-årsåldern, säger Ola Österling vid polisens ledningscentral.

Under natten har polisen gjort en teknisk undersökning på platsen och förhört vittnen. Även målsägande har förhörts.
– Vi har hört personen med mindre allvarliga skador och personen som inte behövt uppsöka sjukhus. Personen med allvarliga skador ska, som jag förstått det, förhöras under dagen. Men hittills har vi fått väldigt lite uppgifter från målsägande, säger Ola Österling.

Händelsen utreds som försök till mord. I nuläget har ingen gripits och misstänkt saknas.