FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Signe, Signhild

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Fredag
23 augusti 2019

Markbränder i Gustavsvik
och Velamsund

Boo 13:57 | 23 april 2019

Södertörns brandförsvar har larmats till två markbränder under tisdagseftermiddagen. I Velamsund brinner ett par hektar, men räddningstjänsten har branden under kontroll.

Det första larmet kom vid klockan 13.15. Enligt Södertörns brandförsvar brann det på ett cirka 30 kvadratmeter stort område vid Jungmansvägen i Gustavsvik. Branden kunde snabbt släckas, vid 13.45 hade brandkåren lämnat platsen.

Larmet om den andra branden, i Velamsund, kom strax efter klockan 13.30. Vid klockan 13.45 meddelade Södertörns brandförsvar att man var i färd med att "lokalisera branden”.
Vid 15-tiden hade man både lokaliserat branden och hade branden under kontroll.
Det är ett cirka 1,7 hektar stort område mellan Vinberget och Kärrtorpshagen som brinner.
– Vi har varit där en bra stund, och har nu trappat ner insatsen. Vi har grepp på branden och har omringat den, men vi kommer att vara där ett antal timmar till, säger Per Tillander, operativ chef vid Södertörns brandförsvarsförbund.

Just nu är det två brandstationer på plats från Värmdö och Tyresö, delar av Nackas brandstation har också varit på plats samt ett ledningsfordon från Haninge.
– Vi använder vatten från sjön nu för att släcka branden. Prognosen nu är att vi är klara runt 18-tiden, säger Per Tillander.