FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Joakim, Kim

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Onsdag
20 mars 2019

Polisens fantombild av en av de misstänkta gärningsmännen.

Kvinna rånades i sitt hem
– polisen efterlyser tips

Boo 15:30 | 09 november 2018

Beväpnade rånare överföll en kvinna i hennes hem, tejpade hennes armar och ben och genomsökte huset.
Nu har polisen släppt en fantombild i hopp om att få fast gärningsmännen.

Klockan var runt tio på förmiddagen den 29 augusti. En kvinna i 30-årsåldern, boende i Boo, jobbade hemifrån och noterade hur folk i gula arbetskläder rörde sig utanför fönstret. När det sedan ringde på dörren öppnade hon, i tron att det var bud eller hantverkare. Utanför stod en man, iklädd en gul arbetsjacka.
– Mannen frågade om hon var ensam hemma och intet ont anande svarade hon ja. Då gick gärningsmannen på henne och hon föll till golvet, säger Stefan Gustafsson, kriminalinspektör i Nacka.

Kvinnan hann skymta ytterligare en gärningsperson och att en okänd bil stod parkerad utanför. Den första gärningsmannen ska ha hotat henne med ett skjutvapen och hon blev sedan tejpad runt hand- och fotleder och instängd i bostadens gästtoalett.
– Det som är signifikativt är i det här fallet är att i alla fall den ena gärningsmannen är helt omaskerad. Det förbryllar mig. Han har alla medel att utför ett grovt brott — han har överlägsen muskelkraft, vapen, tejp att tejpa henne med — och ändå är han helt omaskerad, säger Stefan Gustafsson.
Han fortsätter:
– Brottsplatsen ligger lite avsides, i ett mindre tätbebyggt område och det är också förvånande att de vågar ta sig in relativt långt från stora vägar. Hade det gått snett för rånarna hade polis ganska enkelt kunnat låsa in dem i området.

Det faktum att mannen var omaskerad har dock gjort det möjligt för polisen att, tillsammans med kvinnan, ta fram en fantombild.
– Anledningen till att vi släpper fantombilden är att det har varit väldigt magert med tips, säger Stefan Gustafsson.

Hittills har polisen inte haft så mycket att gå på. Gärningsmännen har troligtvis använt handskar. Trots att de gått igenom hela huset, och stulit värdesaker, hittades inga spår, i form av till exempel fingeravtryck, av dem vid den tekniska undersökningen.

Fallet togs i torsdags i förra veckan upp i TV3:s Efterlyst.
– Tipsinflödet är större än förväntat efter programmet. Det gläder mig. För är det något man som polis vill så är det att kunna hjälpa till att ge brottsoffer någon slags upprättelse. Och då har förhoppningsvis banditerna åkt dit och blivit dömda.