Känd artist häktad för mordet i Boo

Nacka tingsrätt. FOTO: JENNY FREJING
Boo Publicerad 15:08, 06 november 2019

• Miljontals lyssningar på Spotify • Tidigare dömd till fängelse

En känd artist blev den femte personen som häktats för inblandning i mordet på en 26-årig man i Boo den 12 oktober. Mannen, som är känd artist, häktades på sannolika skäl för mord.

I helgen greps den artist som polisen jagat för mordet på en 26-åring i en stuga på en adress i Boo. Han greps av polis i en ort i Mellansverige i helgen, och i dag, onsdag, häktades han av Nacka tingsrätt.

– Jag kan bekräfta att ytterligare en man är häktad. Men jag vill inte kommentera hur eller om han känner de övriga häktade i fallet, säger kammaråklagare Thomas Malmenby till NVP.

Tidigare har en 37-årig man häktats misstänkt för mordet och ytterligare tre män för brott mot griftefriden och för skyddande av brottsling.

Det var den 12 oktober som en död man hittades i Knivsta i Uppland. Polisen misstänkte ganska omgående att den 26-årige mannen mördats dagen före, på adressen i Boo. 

Artisten som nu häktats på sannolika skäl (den högre graden av misstanke) för mord har flera miljoner lyssningar på Spotify, men har också tidigare varit dömd och suttit i fängelse.

  • Jalmar Carlson