Flera tagna för rattfylleri

Boo Uppdaterad 11:17 31 maj 2019

Flera personer stoppades under Kristi himmelfärdshelgen misstänkta för drograttfylleri, rattfylleri och olovlig körning i västra Kummelnäs och Orminge.

Redan i onsdagskväll, vid 19.48 stoppades ett fordon i västra Kummelnäs och föraren fick blåsa i polisens blåsinstrument. Provtagningen visade positivt. Föraren är misstänkt för rattfylleri och olovlig körning.

På torsdagmorgonen vid 9.05 stoppades ytterligare en bil i västra Kummelnäs. Föraren, en man, fick följa med polisen till stationen för provtagning. Mannen är nu misstänkt för rattfylleri.

En stund senare, vid 9.41, stoppades ytterligare ett fordon i västra Kummelnäs. Polisen hade en misstanke om drograttfylleri och narkotikabrott. Ett snabbtest visade positivt för cannabis och kokain. En person fick följa med till polisstationen för fortsatt utredning. Polisen har upprättat en anmälan om drograttfylleri.

På torsdagskvällen vid 21.15 upptäckte polisen en person som satt i en bil i Jarlaberg som uppträdde märkligt. Passageraren fick följa med till polisstation för provtagning och är misstänkt för narkotikabrott för eget bruk.

Och nu på fredagsmorgonen, vid 08.21 stoppades ett fordon i Orminge för kontroll.  En person, som misstänks för rattfylleri, fick köras till en vårdinrättning för fortsatt provtagning och utredning.