Boo Publicerad 14:58, 05 maj 2020

• Ska ha mördats i sommarstuga • Totalt fem personer misstänkta 

I oktober förra året hittades en död man i Knivsta. Nu åtalas en känd musiker för mord — misstänkt för att ha skjutit mannen i huvudet i en sommarstuga i Boo.

Mannen som den 12 oktober 2019 hittades död i Knivsta, Uppland, var skjuten i huvudet och en mordutredning drog snabbt igång. Polisens teori var att mannen mördats i en sommarstuga i Boo, och sedan dumpats i Knivsta. 
Inom loppet av ungefär tre veckor häktades fem personer misstänkta för inblandning i mordet. Den sista som häktades var musikartisten.

Enligt åtalet höll den 28-årige musikern, en rapartist med miljontals lyssningar på Spotify, i vapnet och berövade mannen om livet.
Han åtalas för mord, alternativt grovt vållande till annans död. Den senare rubriceringen förklaras med att ett skott ska ha kunnat gå av då artisten, i drogpåverkat tillstånd, hanterat ett skarpladdat vapen.

Han åtalas även för grovt vapenbrott då han ska ha innehaft det skarpladdade vapnet samt vapenbrott av normalgraden för att ha innehaft en tårgaspistol.

Förutom rapartisten åtalas ytterligare tre män och en kvinna. En av männen åtalas för grovt skyddande av brottsling, de andra tre åtalas för grovt skyddande av brottsling och brott mot griftefriden.
Enligt åtalet har de undanröjt bevis, städat på platsen samt fraktat den döda mannen från adressen.

Samtliga åtalade nekar till brott.