Boo Publicerad 14:29, 08 oktober 2019

• Initiativ från liberala ungdomsförbundet • ”Ska låta så mycket som möjligt”

Debatten har gått hög om bullerbegränsningarna på Boovallen. Nu kommer liberala ungdomsförbundet med ett debattinlägg som bokstavligt talat också är högt — på fredag kväll arrangerar de nämligen vad de kallar för ”skrikmatch” på Boovallen.
– Vi har bokat planen mellan 20:30 och 21:30. En match kommer att spelas med spelare ur ungdomsförbundets idrottssektion, men framför allt ligger fokus på att vi som följer matchen ska låta så mycket som möjligt. Vi ska jubla och skrika och använda megafoner, säger Carl Sträng, ordförande för liberala ungdomsförbundet Nacka/Värmdö.

Carl Sträng kallar arrangemanget en ”provokation” och han uppmanar alla som delar hans synpunkt i frågan att sluta upp på fredag kväll.
– Jag har som många andra följt frågan om Boovallen och tycker det är fullständigt galet att grannar kan ha så stor makt över sin omgivning och det vill vi markera mot. Jag lyfte frågan och fick stöd från ungdomsförbundet.
Kan inte det här röra sig om förargelseväckande beteende? 
– Vi ska kolla på vad bestämmelserna säger. Vi kommer givetvis att hålla oss inom lagens ramar. Men alla vet att publik på fotbollsmatcher låter och jag ser ingen anledning till att publiken inte ska kunna få låta på vår fotbollsmatch, säger Carl Sträng.