FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Magdalena, Ma...

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Söndag
22 juli 2018

Bröderna Lucas, tio månader, Edvin, fem år, och Leon, åtta år, laddar inför Sveriges första match i fotbolls-VM. De drömmer om att spela fotboll tillsammans i VM om sisådär 20 år, skriver Therese Hedrén från Mörtnäs, som tog bilden.

Vinn med bästa bilden av sommaren

SOMMARTÄVLING 08:38 | 21 juni 2018

Med sol, blå himmel och sommarvärme kommer NVP:s fototävling. Det är åter dags att plocka upp ­kameran och fånga Nacka och Värmdös bästa sommarögonblick. De bästa bidragen belönas med presentkort på elektronik.

Så gör du för att vara med och tävla:

Skicka ditt foto i högupplöst format till red@nvp.se senast den 10 augusti.
Skriv ”Sommarbild” i mejlets ämnesrad. Berätta lite om vad fotot föreställer och var det är taget. Bifoga kontaktuppgifter så vi kan nå dig ifall du vinner.

NVP:s sommarbildstävling har blivit tradition. Varje sommar de senaste åren har bidragen strömmat in och vinnare korats under hård konkurrens.
Reglerna är enkla, det enda kravet är att bilden är tagen i Nacka eller Värmdö. I övrigt sätter bara fantasin gränser.
NVP:s fotograf Jenny Frejing väljer sedan ut finalister och en jury — bestående av samtlig personal på NVP — utser sedan en vinnare genom en sluten omröstning.

Önskas: ”Vardagsbilder”
Enligt Jenny Frejing har de vanligaste inskickade motiven genom åren varit barn, djur och fina solnedgångar. I år skulle hon vilja se något oväntat.
– Jag tycker att det vore kul med sommarbilder som är lite mer vardag, något som inte är det självklara motivet att sätta i sitt eget fotoalbum. Ett exempel är en bild som vann ett år. Det var en bild på en segelbåt i spöregn. Jag vill gärna att man plockar fram kameran även i lite jobbiga situationer, säger hon.
De bästa, och roligaste, bilderna är ofta de där ingen är beredd, menar Jenny Frejing. Men att få folk att vara avslappnade när en kamera plockas fram kan vara svårt.
– Ett bra knep kan vara att börja med att ta en gruppbild där alla får vara beredda,­
­titta in i kameran och le. Då känner nog många att ”nu är bilden tagen” och slappnar av lite.

Har du några tips för att lyckas med sommarbilden?
– Det är lättare sagt än gjort, men försök vara orädd. Ta flera bilder, ur olika vinklar — för att få till en bra bild kan man behöva vara lite jobbig. Personerna du fotar kommer att förlåta dig när de ser hur bra bilden blir.
– Ha alltid kameran nära, ta inte bara fram den när det är strålande sol och alla är glada.
– Stirra dig inte blind på utrustning. Många är nördiga och tänker att bra bilder kräver avancerad utrustning. Men en mobiltelefon kan ta fantastiska bilder, och det bästa med den är att man alltid har den med sig.