FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Konstantin, C...

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Tisdag
21 maj 2019

Kickie Jansen.

”Vi vågar vara nördiga”

Nacka 14:47 | 14 mars 2019

Nackabon Kickie Jansen grundade mässan Underbara barn för 17 år sedan. Sedan fyra år tillbaka arrangerar hon även en mässa för de minsta barnen, Underbara baby, på Stockholm Waterfront.

Lokala utställare på mässan

Sluta med napp-breven, Boo. Nackaföretag som genom ett pedagogiskt koncept hjälper barn att sluta med napp.
Tiger and friends, Ingarö. Företag stationerat på Ingarö, som gör barnkläder (0–8
— och även vuxenplagg som ska matcha barnkläderna.

För NVP berättar hon om den bokstavligt talat lite mindre mässa.
– Den är bara så jäkla ball, utställare och besökare undrar varför vi bara har den en gång per år. Men arbetsmässigt har vi bara tid för ett tillfälle. På den här mässan fokuserar vi på barn under tre år och blivande föräldrar. Den här mässan äger rum på Waterfront, så det är lugnare och ett helt annat tempo. Det blir mycket intimare och en helt annan produkt. Mässan är rätt så kaxig. I vanliga fall är det bara kostymsnubbar här, men de här dagarna tar bebisarna och bebismagarna över.
Vilka är era dragplåster på mässan?
– I år är det extra mycket nystartade företag och vi kommer att ha en stor produktlansering för barnvagnar. Annars är vår styrka är att vi fokuserar på de minsta vilket gör att vi vågar nörda ner oss. Vi pratar förlossningar, amning, hur det är att sova lite – det är verkligen hard core baby och gravid.
Vad är de hetaste produkterna för de minsta barnen nu — och vilka tror du är up and coming?
– Hetast är fortfarande ”Buggan” (Bugaboo, reds anmärkning), så det intressanta är: Vem tar över tronen från dem? Något som kommer mycket är multivagnar. Vi blir allt rörligare, så de nya vagnarna kräver en enorm flexibilitet. Man ska kunna montera och demontera för att ändra ursprungssyftet. Exempelvis från enkelvagn till dubbelvagn eller från vanlig vagn till cykelvagn. En annan het fråga är hur du bär barnet — i sjal eller sele och från vilket märke. Det är en hel rörelse det där!
Mässan är även för blivande föräldrar, vad finns det för dem att ta del av?
– Vi har mycket olika seminarium. Profylax, förlossningsrädsla, amning och hjärt- och lungräddning. Vi kommer också att prata om barn i bil med de senaste rönen om bilbarnstolar. På den här fronten är det mycket ekologiska produkter. Leksaker och kläder, både för föräldrarna och de minsta.

Totalt är det 45 utställare på mässan som äger rum på Stockholm Waterfront helgen den 23 och 24 mars. På scenen kommer bland annat Mamma Mu & Kråkan uppträda och på mässgolvet kan man träffa Mumin & Lilla My.