Utredningen nedlagd — nu rivs resterna av Pizzastugan

FOTO: RYNO QUANTZ
Nacka Publicerad 11:07, 05 oktober 2020

• ”Jag kommer tillbaka – har varit där i 40 år”

Polisutredningen är nedlagd. Och snart rivs resterna av sönderbrända Pizzastugan vid Ektorpsrondellen.
– Jag kommer att flytta in verksamheten igen. Jag har ju varit där utan problem i 40 år, säger ägaren av pizzerian Yilmaz Kuzucu.

Det gamla trähuset vid rondellen brann i stort sett ner helt under en våldsam brand natten till den 5 augusti. Ett stort antal brandmän kunde till sist bara se till att inga grannfastigheter kom till skada och det sekelgamla huset med pizzaverksamhet sedan 40 år tillbaka totalförstördes.
– Men nu ska det rivas. Så då händer det något i alla fall. I mitten av oktober river de resterna av pizzerian, säger Yilmaz Kuzucu som bara kan vänta på att få sin verksamhet att starta igen.

Han äger inte fastigheten, men räknar med att huset ska byggas upp igen och att han ska få återuppta sin verksamhet som han har haft i 40 år.
– Men jag vet inte hur det nya huset kommer att se ut. Och jag har ingen aning om när vi kan öppna igen, men vi ska öppna, säger han på telefon.

Den stora frågan är nu hur stor ersättningen blir från försäkringsbolaget, dels till fastighetsägaren, dels till verksamheten som helt stannat av.

Polisutredningen om mordbrand lades ner i förra veckan då inget misstänkt kommit fram under utredningen.