FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Joakim, Kim

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Onsdag
20 mars 2019

Flera minderåriga
utsatta för rån

Nacka 09:10 | 04 november 2018

Fem personer utsattes för rån och rånförsök under lördagsdygnet.

Fyra rån och ett rånförsök inträffade under lördagsdygnet. I tre av fallen var personerna som utsattes minderåriga.

Klockan 01.46 på natten mot lördag utsattes två yngre personer för rån samt rånförsök. Brottsoffren stod och väntade på en buss på Sockenvägen i Boo när flera gärningsmän på mopeder dök upp. Gärningsmännen ska ha omringat målsägande och tvingat till sig en mössa samt försökt tvinga till sig andra saker. De blev dock avbrutna av en bil som stannade till. 
Inga gärningsmän påträffades men en anmälan om rån samt rånförsök har upprättats.

Klockan 19.58 inkom ett larm om ett rån i Älta. Två gärningspersoner tvingade till sig en jacka av en person född 2002. Rånet skedde på Älta gårdsväg och en av rånarna ska ha varit beväpnad med någon form av stickvapen.

Någon gång mellan klockan 19 och 20 på lördagskvällen ska ytterligare en minderårig person, född 2005, blivit rånad på en jacka. Rånet ska ha skett i ett parkeringsgarage i Sickla där tre gärningspersoner sparkat och slagit brottsoffret i syfte att få honom att överlämna jackan.

Vid klockan 20.00 rånades en person på parkeringen i Orminge centrum. Larmet till polisen kom klockan 20.06. Två maskerade gärningspersoner ska ha hotat till sig en väska. 

Inga misstänkta till rånen har påträffats.