Nacka Publicerad 13:50, 04 februari 2020

• Större yta än beräknat behövs vid Sickla station

Hela infartsparkeringen vid Sickla station stänger på grund av tunnelbanebygget. Det innebär att var sjunde infartsparkeringsplats på Sicklaön försvinner.

NVP berättade i januari om tunnelbanebyggets följder den närmsta tiden. Då meddelade ansvariga på Region Stockholm att en tredjedel av infartsparkeringen vid Sickla station skulle stängas för att ge plats för ett arbetsområde.

Nu kommer beskedet att hela parkeringen försvinner.

– Vi har in i det sista försökt att hitta alternativa lösningar, men tyvärr behöver vi använda hela infartsparkeringen redan nu. Eftersom vi arbetar i ett tätbebyggt område är det ont om ytor, säger Gunilla Wesström, projektchef, i ett uttalande.

Natten mellan 16 och 17 februari stängs den västra delen av parkeringen, och klockan 23 den 28 februari stängs resten. Därmed försvinner 90 av de 627 infartsparkeringsplatser som, enligt kommunen, finns på Sicklaön. 

– Vi kommer att använda parkeringen i cirka fem år, meddelar Emilie Labacke, kommunikatör i projektet Blå linje till Nacka.

Dessutom stängs den tillfälliga boendeparkeringen på västra delen av parkeringen. De berörda ska informeras av kommunen, uppger Region Stockholm.

  • Hanna Bäckman