Stora djur ska visa vägen
i Nackas tunnelbana

Thomas Karlsson har det konstnärliga ansvaret för tunnelbanestationen Nacka C. Stationen ska han smycka med bland annat en elefant i naturlig storlek. I trädgården utanför hans ateljé hänger ett stort elefanthuvud vikt i en slags mjölkpapp.
FOTO: Region Stockholm
Nacka Uppdaterad 07:57 14 juni 2019

• Vilda djur i naturlig storlek.

Skulpterade elefanter och noshörningar i verkliga storlekar kommer att vara en del av utsmyckningen på en av Nackas nya tunnelbanestationer.

För konstnären Thomas Karlsson, som har det konstnärliga ansvaret för stationen Nacka, så skänker djuren en trygghet till platsen.
– Men de ska också ha en vägledande roll på plattformen. Man kan säga: ”Gå mot elefanten så kommer du rätt”, säger Thomas Karlsson, enligt sll.se.

Noshörningsskulpturen ska tillsammans med elefanten bidra till en trygg miljö, säger Thomas Karlsson.


I Thomas Karlssons ateljé står siluettfigurer av människor intill miniatyrerna av djurskulpturerna, för att ge en känsla av hur stora de fullskaliga skulpturerna kommer bli.

Som NVP tidigare rapporterat så kommer även formgivarna Anna Lerinder och Cilla Ramnek att vara med och utforma stationerna. De båda formgivarnas arbete ska knyta an till industri och mode.