Spaden i marken för
bostäder på Nobelberget

Totalt ska cirka 500 bostäder byggas på Nobelberget.
FOTO: Atrium Ljungberg
Nacka Uppdaterad 15:57 29 april 2019

I helgen firades startskottet för Sicklas nya stadsdel Nobelberget. Det första kvarteret, med bland annat förskola, beräknas vara inflyttningsklart hösten 2020.

På Nobelberget ska det de kommande åren byggas cirka 500 bostäder. Under årets första månader har byggnader rivits på platsen och den första etappen, som omfattar 68 lägenheter har nu påbörjats. I lördags, den 27 april, firades det första spadtaget för bostadskvarteret med bland annat musik från jazzsångerskan Rigmor Gustafsson.

Den gamla Formalinfabriken och Panncentralen, med sin höga skorsten, kommer att bevaras. Formalinfabriken kommer, enligt Atrium Ljungberg, att inrymma ”kreativa kontor”, restaurang och café. De första kontorshyresgästerna ska kunna flytta in redan i sommar.
I Panncentralen ska en ny förskola öppna. Lagom till höstterminen nästa år ska de första barnen börja där. Förskola ska ha sex avdelningar och drivas av Jensen förskola.

I mars skrev NVP om svårigheterna med att sälja nyproduktioner i Nacka, bland annat på Nobelberget. Då var 13 av första etappens 68 lägenheter sålda.