Nacka Publicerad 15:26, 19 november 2020

• Två åtgärder från Trafikverket på Skurubrons gång- och cykelbana

Upphöjda spärrlinjer och digitala hastighetsskyltar ska minska risken för olyckor på Skurubrons trånga gång- och cykelbana. I november ska de komma på plats.

Under bygget av den nya Skurubron är gång- och cykelvägen på ena sidan av den nuvarande bron avstängt. Det har inneburit trängsel mellan gångtrafikanter, cyklister och mopedister, och därmed en förhöjd olycksrisk.

Trafikverket flaggade tidigare i höstas för att åtgärder var på gång på vägen, och nu har man bestämt vad som ska göras. Under november ska digitala hastighetsskyltar sättas upp i varje ände av bron. Dessutom ska man ordna upphöjda spärrlinjer, som gör att cyklister och mopedister automatiskt sänker farten.
– Från början tänkte vi ha en annan typ av farthinder som smalnade av cykelvägen på flera ställen, men det visade sig bli för svårt för snöröjningen att komma fram, säger Fredrik Fogel på Trafikverket, i en publicering på trafikverket.se.

Enligt Trafikverket kör många cyklister och mopedister för fort på sträckan, utifrån omständigheterna på platsen. De digitala skyltarna kommer att signalera om man kör för fort på väg upp till bron. Max 25 kilometer i timmen gäller.
– Vi hoppas att skyltarna kan leda till ett förändrat beteende och få cyklister och mopedister att anpassa farten, säger Fredrik Fogel.

Dessutom ska Trafikverket sätta upp informationsskyltar på båda sidor bron om att det finns farthinder på sträckan.

Trafikverket meddelar att åtgärderna genomförs i samverkan med Nacka kommun och polisen, och att de tre parterna tillsammans kommer att följa upp åtgärdernas effekt.


 
NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Beställ här
x