S: ”Sent uppvaknande av Gerdau”

Den nya Skurubron, som ska börja byggas i höst.
FOTO: Trafikverket (illustration)
Nacka Uppdaterad 13:20 19 augusti 2019

Socialdemokraterna välkomnar att Mats Gerdau motsätter sig avgifter på Skurubron — men tycker att han agerar för sent.

I förra veckan skrev NVP om det brev som Nackas kommunstyrelseordförande Mats Gerdau, M, skickat till infrastrukturminister Tomas Eneroth, S.

I brevet skrev han bland annat att han och resten av kommunstyrelsen inte vill att broavgifter införs på Skurubron. Detta eftersom bron, som ska börja byggas i höst, har försenats. Gerdau vill istället att bron finansieras med statliga medel. 

Nu reagerar Socialdemokraterna i Nacka och Värmdö på hans agerande. Partiet skriver i ett pressmeddelande att de välkomnar Moderaternas uppvaknande, men menar att det sker tio år för sent. 

Carl Kangas, S, oppositionsråd i Värmdö, understryker i pressmeddelandet att S i ett decennium varit kritiska till Nackamoderaternas uppgörelse med staten.

– Vi har aldrig och kommer inte acceptera att våra medborgare ska betala broavgifter på en statlig väg, säger han. 

Nackas oppositionsråd Khashayar Farmanbar, S, fyller i:

– Notan för deras beslut landar i knät på dem som behöver bron för att ta sig fram och tillbaka till jobbet. Nu vill han att Socialdemokraterna ska städa upp efter deras haveri.

S meddelar nu att de kommer att försöka få till ett möte med Tomas Eneroth för att stoppa broavgifterna. Partiet hoppas på att ett undantag från statliga avgifter kan göras.

  • Hanna Bäckman