FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Sara

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Fredag
19 juli 2019

S om M-förslag:
"Skulle flytta problemet"

Nacka/Värmdö 12:23 | 06 februari 2019

Nackamoderaternas förslag om tiggeriförbud mottogs inte väl av övriga partier under kommunstyrelsens verksamhetsutskott i tisdags. Samtliga övriga partier röstade nej till förslaget.
Och M i Värmdö har inga planer på att presentera ett liknande förslag.

Moderaterna i Nacka vill införa förbud mot att tigga på elva platser i kommunen. Förslaget presenterades under ett sammanträde för kommunstyrelsens verksamhetsutskott i går, tisdag. Gehör från övriga partier visade sig dock saknas.
– Vi röstade mot förslaget om tiggeriförbud. Ett lokalt förbud skulle flytta problemet någon annanstans så att vi slipper se det här men det löser inte det som är det riktiga problemet, det vill säga fattigdomen, säger Khashayar Farmanbar, S, oppositionsråd.
Han fortsätter:
– Tillsammans med civilsamhället bör vi verka för långsiktiga lösningar och framförallt se till att bryta fattigdomscirkeln genom att barnen till de som tigger får möjlighet till omsorg och utbildning i sina länder.

Kommunstyrelsens ordförande i Värmdö, Deshira Flankör, M, var i december öppen för ett tiggeriförbud, men sa då att det inte var en fråga hon var beredd att driva. Det står hon fast vid även i dag.
– Min inställning är fortfarande samma som sist. Tiggeri är ingen väg ur fattigdom. Att utveckla Värmdö går före frågan om tiggeriförbud och därför kommer vi inte att lägga fram något förslag för tiggeriförbud då vi inte är överens med våra samarbetspartier, säger hon.