Nacka Publicerad 17:21, 25 november 2020

• Försök till bedrägeri mot äldre kvinna

Polisen varnar återigen för bedragare som ringer äldre och försöker lura till sig bankkort och koder.

Detta efter att en äldre kvinna i Finntorp blivit uppringd idag onsdag vid 14-tiden av en person som uppgav sig ringa från ett kreditbolag.

Uppringaren meddelade kvinnan att hon måste byta bankkort och behövde ta sig till stan för ett möte. När kvinnan sa att hon inte kunde komma in till staden sa bedragaren istället att han kunde komma hem till kvinnan och då legitimera sig. Kvinnan uppgav då var hon bodde.

Efter samtalet ska dock kvinnan ha berättat för en bekant vad som inträffat och denne ombad då kvinnan att ringa polisen.

– Polisens kontaktcenter har varit i kontakt med kvinnan och meddelat att hon inte ska öppna för någon och inte svara i telefon, och om någon dyker upp ska hon höra av sig till oss, säger Eva Nilsson, kommunikatör vid polisens ledningscentral.

Händelsen rubriceras som försök till bedrägeri. Och polisen vill nu, precis som för några veckor sedan, varna för den här typen av bedragare.

– Man ska aldrig lämna ut någonting, och vet du inte att någon ska komma öppna inte dörren. Ofta ha inte värdeföremål liggande vid dörren. Och det kan inte nog betonas; lämna aldrig ut koder. Banker arbetar inte på det sättet, säger Eva Nilsson.