Polisen vädjar om tips efter överfall vid badplats

Nacka Uppdaterad 15:55 01 juli 2019

• ”Det är av största vikt att vi kan få tag på fler iakttagelser.”

Strax före klockan 20.00 på söndagskvällen larmades polis och ambulans till Källtorpssjön där en kvinna blivit attackerad och slagen med ett hårt föremål. Kvinnan hade legat och solat på Källtorpssjöns norra sida, ungefär mittemot Hellasgården och var på väg därifrån när någon attackerade henne bakifrån och slog henne i huvudet med ett hårt föremål. Polisen säger att det troligen rör sig om en sten. Hon skadades allvarligt och fördes till sjukhus med ambulanshelikopter.

Nu vill polisen att personer som varit i området, och eventuell gjort iakttagelser, hör av sig. Polisen är särskilt intresserade av iakttagelser i området runt Källtorpssjön norra eller nordöstliga del mellan klockan 19.00 och 20.00 på söndagen.
– Tror man att man har sett något som kan hjälpa utredningen så vill vi att man ska höra av sig. Det kan vara uppgifter om personer som rört sig i området, om man sett personer med eller i närheten av kvinnan som blev skadad, säger Ola Åkesson operativ koordinator för lokalpolisområde Nacka och menar att det är bättre att höra av sig ”en gång för mycket” än inte alls.

Har man kunnat hålla förhör med kvinnan?
– Jag vet att man fick några inledande uppgifter från henne men i och med att hon var så allvarligt skadad är det oklart om man har kunnat höra henne igen, säger Ola Åkesson.

Ola Åkesson säger att polisen har ”uppgifter som de jobbar vidare med” men vill inte berätta några detaljer om uppgifterna.
– Det är av största vikt att vi kan få tag på fler iakttagelser. I nuläget har vi inte så jättemycket att gå på. Därför går vi ut med uppmaningen till allmänheten att höra av sig.

Om man har gjort iakttagelser på platsen eller har andra uppgifter som man tror kan hjälpa vill polisen att man kontaktar dem på 114 14 eller via kontaktformlär på polisens hemsida.