Nacka Publicerad 15:50, 22 juli 2021

• Kvinna överfallen på skogsväg

I tisdags kväll, den 20 juli, blev en kvinna överfallen av en man på Kranglans väg i Nacka. Mannen är ännu inte gripen för händelsen, som rubriceras som försök till våldtäkt. Och polisen söker nu iakttagelser som kan föra utredningen framåt.

Kvinnan lämnade vid 18-tiden den 20 juli sin bostad, och promenerade på norra sidan av Järlasjön via Lillängsvägen, Storängens strandväg, Stubbsundsvägen under Saltsjöbadsleden, innan hon kom fram till Kranglans väg.

När hon var på Kranglans väg så upptäckte hon att en man förföljde henne. Mannen kom sedan upp bakom henne och tryckte ner henne på marken.

Kvinnan lyckades ta sig loss och gärningsmannen gav till slut upp och lämnade platsen i samma riktning som de båda kommit. Brottsplatsen ligger 600 till 700 meter in på Kranglans väg i riktning Hästhagen.

Polisen är nu intresserad av iakttagelser från personer och fordonsförare som har rört sig i området i samband med överfallet och våldtäktsförsöket. Dels iakttagelser från själva överfallet, men även från tiden innan och efter, främst under tidsperioden klockan 18-18.50.

Gärningsmannen ska, vid brottstillfället, ha varit klädd i grå eller blå hoodie och mörka pösiga byxor, han är cirka 20 år, smal och har brunt hår.

Den som har gjort iakttagelser eller har information i övrigt om händelsen kan kontakta polisen på telefon 11414 eller via polisens tipsformulär via www.polisen.se.


 
Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x