”Polisen inriktar sig på tekniska bevis”

FOTO: MISSING PEOPLE/ NADIA ENEDAL
Nacka Publicerad 10:09, 23 november 2020

• Stor sökinsats efter saknade Deniz Arda

De stora sökinsatser som organisationen Missing people och Försvarsmakten genomförde i Nackareservatet i helgen gav inga resultat. Den 31-årige elitsoldaten Deniz Arda är ännu efter 12 dagar försvunnen, trots en massiv insats i skogarna.
– Det finns många spekulationer. Men vi på polisen inriktar oss på tekniska bevis. På var han senast sågs, vad han har sagt, om hans kort har använts och så vidare. Att han skulle finnas i Nackareservatet vet vi egentligen inte, säger Eva Nilsson på polisens ledningscentral.
– Han sågs senast vid sin bostad på Södermalm och vi vet att han skulle ut och springa långt. Men ingen vet riktigt var, tillägger hon.

Det var i mitten på förra veckan som Deniz befäl upptäckte att han inte fanns med på det plan som skulle till en övning i Norrland. Efter det startades en sökinsats av försvaret, Missing people och polisen.

Polisen i Nacka/Värmdö la på måndagen ut på sin Faceboksida en efterlysning. De uppmanar medborgare som sett något som kan leda till att man hittar Deniz Arda att höra av sig till polisen på nummer 114 14.