Nacka Publicerad 09:03, 05 augusti 2020

• Granne larmade mitt i natten • ”Gick inte att rädda”

Pizzeria Stugan vid Ektorpsrondellen totalförstördes i en brand natten till onsdagen.
– Som tur var min pappa inte hemma. Han bor på övervåningen annars, säger sonen Akin Kuzucko när han ser förödelsen.

Det gamla röda trähuset på Duvnäsvägen invid Ektorpsrondellen är förstört. Huset som tidigare varit järnaffär, men sedan nästan 40 år tillbaka har varit pizzeria kommer inte gå att rädda.
Branden startade på baksidan men innan brandkåren kom till platsen strax efter klockan 02.00 var huset övertänt.
– Min pappa bor annars på övervåningen. Men det finns inte kvar. Han är i Turkiet och jag ska ringa honom snart, säger sonen Akin, som själv jobbat i pizzerian många gånger.
– Det är katastrof för oss, fortsätter han.

Duvnäsvägen var totalavstängd under släckningsarbetet och många närboende tittade på när brandmännen arbetade med eftersläckningsarbetet tidigt på onsdagsmorgonen.
– Jag var ute och gick vid midnatt, då brann det inte. Men sen var jag vaken vid två och såg att det brann på baksidan. Jag ringde och larmade, berättar en av åskådarna på plats.
– Det fanns inget att göra åt själva byggnaden, den gick inte att rädda, förklarade Anders Hägglund, operativ chef vid Södertörns brandförsvarsförbund.

Någon förklaring till varför branden startat fanns inte på onsdagsmorgonen. Förundersökning gällande mordbrand är inledd. Ingen person kom till skada.