Påfarten till Skurubron avtängd dygnet ut

FOTO: LÄSARBILD
Nacka Publicerad 14:26, 24 februari 2020

• Röjningsarbete efter misslyckad sprängning • Även Värmdöleden drabbas

Arbetet med att göra Skurubrons påfart från Skuru säker igen, efter en för kraftig sprängning i morse, kommer att pågå dygnet ut.

Liksom för en månad sedan har bygget för den nya Skurubron krånglat. Sprängningarna precis invid vägbanan blev även denna måndagsförmiddag för kraftig och sprängsten hamnade på påfartsrampen från Skuru.

– Prognosen att påfarten skulle öppnas senast klockan 16 håller inte. påfarten kommer att vara stängd till klockan 01.00 i natt, säger Trafikverkets pressinformatör Thomas Pihl.

Trafiken, inte minst linjetrafik på SL-bussarna, har sedan klockan 10 på måndagen i stället för att åka upp på påfarten fått ta vägen mot Stockholm på Värmdöleden 222, för att sedan vända vid trafikplats Skvaltan för att komma upp på 222:an österut igen.

– Det har gått bra hittills, det är inte så mycket trafik i dag. Men senare under eftermiddagen kommer även det högra körfältet på 222:an att stängas av ett slag för att kunna utföra arbete vid platsen, fortsätter Thomas Pihl.

Liksom för en månad sedan blev måndagens 10-sprängning, då alla trafik över bron är avstängd, för kraftig. Stora stenmassor rasade ner över den sedan länge avstängda gång- och cykelvägen, krossade metallräcket och välte barriärerna mot vägbanan. En hel del sten hamnade också på vägbanan.

Men till skillnad mot debaclet förra gången har inte trafiken påverkats lika mycket, av aöt att döma av att det är sportlov och färre bilar på vägarna.