Nacka Publicerad 08:57, 26 februari 2020 Uppdaterad 16:42, 28 februari 2020

• Nominerade till tre priser på Gratistidningarnas gala — för grävjobb om Gustavsgården, artikelserie om ledande politiker och för NVP Plus

Varje år anordnar föreningen Gratistidningarna en gala, kallad Årets gratistidning, för att uppmärksamma all god journalistik som görs på landets gratistidningar.

NVP brukar år efter år ta hem både nomineringar och vinster. Förra året blev det hela tre vinster, för årets gräv (om utsläppen i Farstaviken), för årets förstasida och för årets korta artikel ("Nacka och Värmdö i världen").

Nu har de första nomineringarna inför årets gala kommit, och NVP har hittills fått tre nomineringar.

Även i år kan vi vinna i den prestigefulla kategorin årets gräv, för vår långvariga rapportering om händelseutvecklingen på äldreboendet Gustavsgården. Bakom artiklarna står reportrarna Charlotta Westling, Hanna Bäckman och Gustav Grändeby, och bilderna är tagna av fotograf Jenny Frejing.

Vidare har vi fått en nominering i kategorin årets artikelserie, för de fyra artiklarna i våras där vi porträtterade de fyra ledande poliktikerna i Nacka och Värmdö. Texterna skrevs av reportrarna Anna-Karin Blom och Gustav Grändeby, och Jenny Frejing tog bilderna.

Dessutom är vi nominerade i kategorin Årets förnyare, för införandet av NVP Plus.

Fredagen den 27 mars avslöjas vinnarna.