FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Axel, Axelina

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Söndag
16 juni 2019

NVP:s Hanna Bäckman, chefredaktör, och Patrik Staflin, vd, uppe på scen för att ta emot ett av de tre priserna.

NVP vann pris i tre
klasser på tidningsgala

Nacka 10:51 | 31 mars 2019

NVP vann priser för årets förstasida, grävjobb och för en världsomspännande artikel i väldigt lokal miljö, på Gratistidningarnas förenings gala i fredags.

NVP var nominerad till fem olika priser på branschorganisationen Gratistidningarnas förenings gala. När galan, som ägde rum på Berns i Stockholm, var över sent på fredagskvällen visade det sig att NVP gick hela vägen i tre av priskategorierna och vann Årets etta, Årets gräv och Årets korta artikel.

Hanna Bäckman, tf chefredaktör på Nacka Värmdö Posten, som var på galan tillsammans med flera andra NVP-medarbetare, var nöjd med utfallet. De vinnande bidragen hade en sak gemensamt, alla hade uppkommit efter bra samarbete på redaktionen.
- Idén till den korta artikeln ”Världen i Nacka och Värmdö” uppkom på ett redaktionsmöte där vi spånade fram jobb till vår sommarbilaga. Till Årets Etta var rubrikerna väldigt lätta att sätta eftersom bilderna av Jenny Frejing (NVP:s fotograf), bland annat på vår förre kollega Erik (Erik Ljones) som provsurfade var så bra. Årets grävjobb handlar också om bra samarbete, där vi chefredaktörer, både jag och Anders Milde, hela tiden haft levande samtal om giftutsläppen med Charlie (Charlotta Westling) och försökt stå henne bi.
Vad tar du med dig annars från kvällen?
- Det är roligt att se att vi som relativt liten tidning, utan en ägarkoncern i ryggen, står oss så starka år efter år. Det märks också bland kollegor ute i landet att många ser upp till oss och att vi har högt anseende. Det är ett väldigt kul kvitto att få!

Största priset Årets gratistidning gick till Annonsbladet Dalarna. Ett pris som NVP vunnit två gånger tidigare.

Priser och motiveringar

Årets Korta artikel: ”Världen i Nacka och Värmdö” av Hanna Bäckman
”Ett enkelt men överraskande och mycket väl utfört journalistiskt arbete. Med glimten i ögat tar Hanna Bäckman och Nacka Värmdö Posten med oss på en jorden runt-resa – i Nacka och Värmdö.”
Årets Gräv: ”Giftutsläpp i Farstaviken” av Charlotta Westling
”Tålmodigt, skickligt och kompromisslöst har Charlotta Westling på Nacka Värmdö Posten avslöjat giftutsläpp vars konsekvenser är skrämmande. Det darras nog en hel del på manschetterna hos såväl de anklagade företagen som på Länsstyrelsen och i kommunhuset.”
Årets Etta: Hanna Bäckman (redigering) och Jenny Frejing (foto).
”Inte bara den varma årstiden lockar, utan även helheten i bild, text och layout. Inspiration och information med en vinnande värme! Dessutom ett smörgåsbord med många angelägna lokala nyheter som lockar till läsning.”