FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Konstantin, C...

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Tisdag
21 maj 2019

NVP kan vinna fem
priser på tidningsgala

Nacka 11:09 | 01 mars 2019

NVP:s journalistik har chans att belönas med fem olika priser på årets upplaga av branschgalan Årets gratistidning – däribland för årets grävjobb, årets samhällsreportage och årets förstasida.

I nästa vecka fyller NVP 30 år. Men tidningen har mer att fira än det jubileet. Som så många gånger förr är vi flerfaldigt nominerade till priser på branschorganisationen Gratistidningarnas förenings gala.

Varje år sedan starten 2007 delar Gratistidningarnas förening ut priser till sina medlemmar, bland annat för reportage, bilder, grävjobb och annonskampanjer som stuckit ut.

NVP har tagit hem förstapris hela tio gånger, senast förra året för Charlotta Westlings och Jenny Frejings reportageserie om äldre som fick bo i containrar vid Gustavsgården. 

När helhetspriset Årets gratistidning instiftades 2011 var NVP den första tidningen att få utmärkelsen. Även 2016 ansåg juryn att vi var landets bästa gratistidning.

Vid sidan om alla vinster har vi även fått ett otal nomineringar, så även i år. På 2019 års upplaga av gratistidningsgalan, som äger rum den 29 mars, har vi chans att ta hem fem priser:

Årets korta artikel: ”Nacka och Värmdö i världen”, skriven av Hanna Bäckman. ”Greppet att jämföra områden och besöksmål med platser runt om i världen blev lyckat – en lättillgänglig snabbguide inklusive aktuella evenemangstips med glimten i ögat, som får mycket sagt på få tecken.”

 

 

Årets grävjobb: ”Giftutsläpp i Farstaviken”, skriven av Charlotta Westling. ”Allt började egentligen för 25 år sedan med en rapport från KTH gjord av en student. Men sedan 2016 har NVP:s grävande reporter Charlotta Westling grävt i en sörja som får större och större konsekvenser.”

 

Årets reportage (politik, samhälle näringsliv): ”Livet på öarna”, skriven av Hanna Bäckman med bilder av Jenny Frejing. ”En ambitiös satsning som synliggör skärgårdsborna – och som inte bara ger en rad svar på frågan om befolkningsutvecklingen på öarna, utan även lyfter fram ett antal sätt att vända utvecklingen.”

 

Årets etta: Vecka 25, 2018. Motivering: ”Sol, vind och vatten, dubbla ettor och dubbla ordvitsar. Vad mer kan man önska av en förstasida?”

 

Årets sajt: NVP.se. Motivering: ”Med ett stadigt flöde av publiceringar och många möjligheter till fördjupning och vidareläsning erbjuder nvp.se en relevant källa till lokala nyheter i Nacka och Värmdö.”