Nacka/Värmdö Publicerad 13:16, 12 januari 2022

• SL: ”För att säkra att trafiken kan gå fullt ut”

Imorgon, torsdag, stänger SL återigen framdörrarna på sina bussar, och resenärer får gå ombord på bussen via någon av de bakre dörrarna. Det skriver SL i ett pressmeddelande.

Stängningen är tillfällig och gäller till att börja med till den 31 januari.

Samma åtgärd togs till under pandemins första år, 2020. Under våren 2021 installerades istället skyddsglas i bussarna, så att resenärerna åter kunde gå ombord framme vid föraren. Men efter beslut från Arbetsmiljöverket var man tvungen att ta ner skyddsglasen i november 2021.

Att SL nu än en gång fattat beslut om stängda framdörrar beror på att det inkommit flera anmälningar om oro för covid-smitta hos förare. Det fanns därmed risk för ett föreläggande från Arbetsmiljöverket, skriver SL i pressmeddelandet.

SL understryker att bussresenärer fortfarande måste ha giltig biljett. Man utlovar förstärkning med kundservicevärdar, som kan hjälpa till med att blippa vid bakdörrarna. Även biljettkontrollerna ska utökas. 

Vid den förra stängningen tappade SL 100 miljoner kronor per månad i biljettintäkter, uppger bolaget.

– Vi stänger framdörrarna för att säkra att trafiken kan gå för fullt. Då är det extra viktigt att våra resenärer tar ansvar och betalar för sin resa, säger David Lagneholm, chef för trafikförvaltningen och vd för SL, i pressmeddelandet.

Hanna Bäckman

 
Testa NVP Plus - 60 kronor för 60 dagar

Testa NVP Plus - 60 kronor för 60 dagar

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x