Två män åtalas för mordet på Ndella Jack

Nacka Publicerad 08:42, 10 april 2020

• Träffades av 19 kulor • Totalt fyra åtalas i målet

I augusti förra året sköts 18-åriga Ndella Jack, från Fisksätra, ihjäl i Råcksta i västra Stockholm. Hon dog efter att ha träffats av 19 skott.
Nu åtalas två män för mordet samt mordförsök på Ndellas man. En av männen åtalas även för mordförsök efter skotten i Alphyddan.

Natten till den 28 augusti förra året befann sig 18-åriga Fisksätratjejen Ndella Jack i en lägenhet i Råcksta tillsammans med sin nu 34-årige make. De blev beskjutna genom lägenhetsfönstret och Ndella träffades och dog. Tidigt misstänkte polisen att maken var det tilltänkta målet.
Nu har två män, 30 och 23 år gamla, åtalats misstänkta för mordet på Ndella och mordförsöket på hennes make. De misstänkta är hemmahörande i Haninge.
Enligt åtalet träffades Ndella Jack med 19 skott från automatvapen och dog av blodförlust. Maken klarade sig oskadd.

Maken var måltavlan
Den 30-årige mordmisstänkte mannen åtalas även, tillsammans med en 30-årig Nackabo, för mordförsök, vållande till kroppsskada och framkallande av fara för annan för skottlossningen i Alphyddan den 8 september. Även vid den skottlossningen, där två oskyldiga skadades, misstänks Ndellas make vara måltavlan. 

En fjärde man, en 38-åring från Haninge, är också åtalad i samma ärende. Han misstänks för försök till grovt vapenbrott och ska bland annat ha letat efter vapen efter skottlossningen i Alphyddan.

I mitten av januari dömdes Ndella Jacks man till två års fängelse för grovt vapenbrott. Detta efter att polisen i oktober gjort vapenfynd i en lägenhet i Haninge som 34-åringen hade koppling till. Domen överklagades, i slutet av mars fastställde hovrätten straffet.