FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Konstantin, C...

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Tisdag
21 maj 2019

Mobile Stories Lotta Bergseth, bildjournalist, och Jenny Sköld, tv-reporter, här på Nacka gymnasium där de arbetat med ett inkluderingsprojekt där elever från olika delar av världen fått intervjua och skriva om varandra.

Nackaföretag prisat för sitt arbete för barn och unga

Nacka 12:22 | 15 mars 2019

Nackaföretaget Mobile Stories är ett av tre utvalda företag som utsetts som ”Change Leaders 2019” av organisationen Reach for Change.
– Det är fantastisk möjlighet för oss, och en trygghet att ha organisationen med alla stora företag i ryggen, säger Lotta Bergseth på Mobile Stories.

Reach for Change

Reach for Change är en internationell ideell organisation, med många storföretag som partner, som genom sektoröverskridande partnerskap hittar och utvecklar idéer och innovationer som bidrar till att göra livet bättre för barn.

De utsedda Change Leaders 2019 är företag och eldsjälar med sina innovativa idéer gör livet lättare för barn. I Mobile Stories fall handlar det om att man erbjuder ett publiceringsverktyg som utbildar unga i medie- och informationskunnighet medan de producerar sitt skolmaterial i form av artiklar.
– Vi arbetar åt skolor eller kommuner för att förklara vad journalistik och källkritik innebär, samt att vi låter eleverna komma till tals genom att skriva artiklar och att de blir publicerade på vår plattform, förklarar Lillängsbon Lotta Bergseth.

Priset ger inga direkta pengar, men innebär att Mobile Stories får tillgång till organisationen Reach for Change stora nätverk när det gäller experter på ekonomi, juridik, affärsutveckling. ”De utvalda företagen kommer att få stöd i upp till fem år för att utveckla sina idéer och göra skillnad för så många barn som möjligt”, skriver Reach for Change i ett pressmeddelande.
– Det är en trygghet och gör att vi kan satsa vidare. Men det är också en ära att bli utsedd samt ett kvitto på att vår affärsidé fungerar, säger Lotta Bergseth nöjt.

Mobile Stories är grundat i Nacka, efter att de båda journalisterna blivit uppsagda från Metro, och verksamheten inleddes på skolor i Värmdö och Nacka.