Nacka gör fler planer bokningsbara — kritikerna ordnar demo

Demonstrationen anordnas av bland annat gruppen ”Rädda Nackaidrotten”, grundad av Tobias von Malmborg, lagledare i Jarlabergs IF.
FOTO: FOTO: Jenny Frejing
Nacka Uppdaterad 13:25 29 augusti 2019

• Anders Mebius: ”Bra tillskott” • Demonstration för att belysa anläggningsbrist.

För att bättre möta behovet av idrottsytor gör Nacka kommun ytterligare sju bollplaner bokningsbara.
Samtidigt planeras en demonstration för att idrotten ska få mer plats i Nacka.

Från och med måndagen den 2 september är ytterligare sju bollplaner i Nacka kommun bokningsbara. Planerna kommer vara tillgängliga för träning och spel med 5- eller 7-spelarlag.
– Genom att göra de här planerna bokningsbara på vissa tider får vi ett mycket bra tillskott till kommunens totala kapacitet, och gör det möjligt för fler, särskilt barn och ungdomar, att träna fotboll i sitt närområde, säger Nackas kultur- och fritidsdirektör Anders Mebius i ett pressmeddelande.

Men kritiken mot Nackas idrottspolitik fortsätter. Klockan 17.00 på måndagen den 16 september, i samband med höstens första kommunfullmäktigesammanträde, planeras en demonstration utanför Nacka stadshus med syfte är att belysa bristen idrottsytor i Nacka. Flera av Nackas idrottsföreningar planerar att delta.
”Villkoren för idrotten har kontinuerligt försämrats i Nacka. I dag är anläggningsbristen akut för i princip alla idrotter. Med ett växande Nacka kommer situationen att bli helt ohållbar”, skriver initiativtagarna.

Bakom demonstrationen står bland annat gruppen "Rädda Nackaidrotten", som Mattias von Malmborg grundande. Malmborg har vid flera tillfällen uttryckt sig kritiskt mot Nackas idrottspolitik. Bland annat i NVP i juni.

I samband med demonstrationen kommer en namninsamling överlämnas till politikerna.

Dessa planer blir bokningsbara

Storängen, 5-spelarplan, konstgräs
Gröna dalen, Fisksätra, 7-spelarplan, konstgräs
Duvnäs utskog, 5-spelarplan, konstgräs
Tollare, Hedenströms väg, 5-spelarplan, grus
Lilla Björkviksvägen, Boo, 5-spelarplan, grus
Ulvsjövägen, Älta, 5-spelarplan, konstgräs
Ekudden, 5-spelarplan, grus