FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Konstantin, C...

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Tisdag
21 maj 2019

Mordförsöket vid Skuru skola: Fyra män åtalas

Nacka 16:50 | 28 februari 2019

Sedan slutet av förra året har fyra män varit häktade misstänkta för inblandning i mordförsöket vid Skuru skola i november. Nu har männen åtalats.

Söndagen den 18 november 2018 påträffades en skadad 18-årig man i närheten av Skuru skola. Den unge mannen, som är hemmahörande i Nacka, hade skottskador och var knivskuren.

Under de följande veckorna greps och häktades fyra män – en 31-åring Värmdö, en 28-åring från Nacka, en 19-åring från Solna och en 33-årig man från Älmhult.

Enligt åtalet tog männen 18-åringen till en parkering i närheten av Alphyddan där de ska ha hotat honom med en kulsprutepistol för att han skulle lämna över värdesaker. Den 28-årige mannen ska, enligt åtalet, ha varit den som höll i vapnet och som hotade och sköt 18-åringen.

18-åringen ska sedan ha blivit tvingad att lägga sig i bagageutrymmet på en bil. Männen ska sedan ha kört till en plats i närheten av Skuru skola. Enligt åtalet har de där tvingat 18-åringen att ringa sin mamma i syfte att få henne att överlämna ytterligare värdesaker.

I närheten av skolan ska 31-åringen, enligt åtalet, ha knivskurit 18-åringen. Han ska även ha kastat en sten mot hans huvud. 18-åringen ska ha fått sårskador, blånader och två brutna fingrar.

Den 31-årige mannen är åtalad för mordförsök, människorov, grov utpressning och övergrepp i rättssak. De tre andra männen åtalas för synnerligen grov misshandel, människorov, grov utpressning och övergrepp i rättssak. 28-årigen är även åtalad för grovt vapenbrott.

Samtliga åtalade förnekar brott.