Nacka Publicerad 15:31, 05 september 2019

• Tre gratis föredrag i Nacka kyrka • Hjälp och råd till föräldrar

Kostnadsfritt

Alla föreläsningarna är gratis och öppna för allmänheten. De börjar klockan 19 i Nacka kyrka, och det finns möjlighet till barnpassning under tiden.

Hur får man små barn att gilla mat? Hur kan man förebygga stress hos barn? Och hur utvecklas barns hjärnor? De frågorna ska få svar på höstens föräldraföreläsningar i Nacka kyrka.

Sedan flera år tillbaka anordnar Nacka kommun i samarbete med Nacka församling och Rädda barnen föreläsningar för föräldrar i Nacka kyrka.
Nu har höstens program presenterats, och de tre föreläsningarna spänner över mycket.

Först ut, den 25 september, är Ann Fernholm. Hon är vetenskapsjournalist och författare till ”Stora boken om barn och mat”. Ämnet för kvällen är just det — barn och mat. Ann Fernholm ska bland annat ta upp hur man får barn upp till fem åt att uppskatta mat, hur man kan förebygga allergier och hur socker påverkar barnens kroppar.

Därefter, den 23 oktober, är det dags för Peter Fribergs föreläsning ”Stress hos barn”. Peter Friberg, som är legitimerad psykolog och utbildningsansvarig på Akademi Magelungen, kommer att prata om vad som orsakar stress hos barn och hur man kan genom bland annat återhämtning och gränssättning kan förebygga och hantera den i vardagen.

Höstens sista föreläsning äger rum den 20 november. Under titeln ”Hjärna, gener och jävlar anamma” ska Torkel Klingberg, professor i neurovetenskap, berätta om hur barns hjärnor utvecklas och hur man kan hålla sin hjärna i trim. Ämnen som inlärning, dyslexi och koncentrationssvårigheter kommer att behandlas under kvällen.