Man ska ha mördats i Nacka — fyra häktade

Nacka Publicerad 15:53, 29 oktober 2019

• 37-åring misstänks för mord • Åklagaren: ”En väldigt omfattande utredning”

Lördagen den 12 oktober hittade en privatperson en död man på en gräsmatta i Knivsta, norr om Stockholm. Mannen ska, enligt polisens misstankar, ha mördats dagen innan, på en adress i Boo.

Igår, måndag, häktades en 37-årig man, skriven i södra Stockholm, misstänkt för mordet. 37-åringen greps i fredags efter att ha varit anhållen i sin frånvaro sedan den 13 oktober.
Sedan tidigare är tre personer häktade för brott mot griftefriden och skyddande av brottsling. De greps kort efter att den döda mannen påträffades och häktades sedan vid Uppsala tingsrätt.

Enligt kammaråklagare Tomas Malmenby är ytterligare en person misstänkt för inblandning i mordet. Han vill dock inte gå in på vad den personen är misstänkt för.
– Det jag kan säga är att det hör ihop med ingripande som gjorts tidigare. Men ingen mer än de fyra häktade är anhållna eller häktade, säger han.

Kan du säga något om händelseförloppet?
– Nej, det kan jag inte, på grund av förundersökningssekretess. Men vår bedömning är att det är ett mord som har skett i Nacka, och att den mördade personen återfanns sedan i Knivsta, säger Tomas Malmenby och fortsätter:
– Det är en väldigt omfattande utredning, med ett omfattande material. Men utredningen går framåt.