FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Magdalena, Ma...

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Måndag
22 juli 2019

Man misstänks för
grovt koppleri i Nacka

Nacka 15:15 | 14 mars 2019

En man i 50-årsåldern från Nacka har häktats misstänkt för grovt koppleri och våldtäkt. Enligt kammaråklagare Daniel Suneson ska koppleriverksamheten ha pågått under fem år.

Koppleriverksamheten ska ha bedrivits i både Nacka och övriga Stockholm mellan 2013 och 2018. Det ska enligt ett pressmeddelande från Daniel Suneson vara samma person som sålts i samtliga kopplerifall.

Hur många tillfällen det rör sig om är oklart, men till NVP säger Daniel Suneson att sexhandeln pågått regelbundet under hela perioden.

Det är även samma målsägande som anmält flera fall av våldtäkt, som ska ha utförts under 2012. Vilken relation målsäganden har till den nu häktade mannen vill åklagaren i nuläget inte gå in på.

 Mannen greps i måndags och enligt Daniel Suneson har ärendet utretts under några månader. Förutom vittnesuppgifter ska även viss skriftlig dokumentation finnas.
– Koppleriet består i att mannen har främjat och understött en verksamhet som har gått ut på att sälja sexuella tjänster. Nu går utredningen vidare med förhör med olika personer och genomgång av vissa beslag som har gjorts, säger Daniel Suneson.

Det finns inga andra misstänkta i själva koppleriärendet, däremot ett antal sexköpare. Hur många personer det rör sig om är i nuläget oklart, men Daniel Suneson tror att ett antal ska gå att identifiera.

Den häktade mannen har via sin advokat nekat till brottsmisstankarna, enligt Aftonbladet.