Lista: Här är dina lokala sommarpratare

FOTO:
Nacka/Värmdö Publicerad 14:53, 10 juni 2021

• ”Jag kan säga vad jag vill, och det kommer jag att göra”

Anna Kinberg Batra, Peter Jöback, Agneta Sjödin, Gunhild ”Ninis” Rosqvist och Jonas Karlsson – det är de lokala profilerna från Nacka och Värmdö som ska prata i Sommar i P1.
– Jag kan säga vad jag vill, och det kommer jag att göra, säger Kinberg Batra under presentationen av årets värdar.

Sten Carlbergs klassiska signatur ”sommar” väcker nog en semesterkänsla hos de allra flesta. Under torsdagen presenterades årets värdar och med på listan finns fem namn med stark Nacka/Värmdö-koppling:

Agneta Sjödin
Programledaren, poddaren och författaren Agneta Sjödin har bott i Saltsjö-Duvnäs och bor numera i Nacka Strand. Den 13 juli sommarpratar hon. I presentationen av årets värdar berättar hon att hon ska berätta om sin inre resa.
– Den har tagit mig till en lugnare plats inombords, det har varit en väldigt lång resa för att hitta hem i sig själv.

Peter Jöback

Skådespelaren, sångaren och Värmdöbon Peter Jöback ska prata om ansvar. Han ska berätta om en händelse som varit avgörande i hans liv och om en luftballongstur. När var där uppe i luften, tillsammans med sin man, kände Jöback att han hade allt han behöver, berättar han i presentationen.
– Det var första gången i mitt liv som jag kände mig nöjd. 36 år gammal.
Hans sommarprat hör du 18 juli.

 

Anna Kinberg Batra

Den före detta Moderatledaren, numera rådgivare och föreläsare, är bosatt i Henriksdal. I presentationen av årets värdar säger hon att hon nu kan säga vad hon vill, vilket hon också kommer att göra. Hon beskriver sin medverkan som både skön och läskig.
– Det jag fastnade för är vad som händer när man kliver ut i en ganska brutal offentlighet, vilket händer när man som jag blir statsministerkandidat.
Programmet sänds 6 juli.

 

Jonas Karlsson
Skådespelaren och författaren Jonas Karlsson är uppvuxen i Gustavsberg och har gått på Nacka gymnasium. Han har varit sommarvärd en gång tidigare — och nu, den 25 juli, är det dags igen.
– Det kommer att handla om allt möjligt. Det kommer att handla om att veta väldigt säkert och att sedan inte veta någonting.

Gunhild ”Ninis” Rosqvist
Värmdöbon och glaciologen Gunhild Rosqvist är professor vid Stockholms universitet och forskar om hur klimatförändringarna påverkar arktiska miljöer.
– Jag kommer prata om hur världen kommer att se ut om vi inte ändrar vårt sätt att leva. Och om min arbetsplats som riskerar att smälta bort, säger hon.
Hennes program sänds 30 juli.

 
Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x