FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Sara

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Fredag
19 juli 2019

Vädret ställer till det i morgontrafiken — långa köer

Nacka/Värmdö 09:16 | 04 februari 2019

Under morgonen var det nästan stillastående köer på länsväg 222. Även busstrafiken vid Slussen påverkades kraftigt av väderläget.

Under morgonen var det långa långsamma köer på länsväg 222, i riktning mot Stockholm. Förutom rådande väderlek lär ett par fordonshaverier ha bidragit till köerna.

Enligt Trafiken.nu blockerar en skåpbil kollektivtrafiksfilen vid Skvaltan, körfältet ska vara blockerat mellan trafikplats Skuru och trafikplats Skogalund. Mellan trafikplats Insjön och trafikplats Orminge står en personbil i vägrenen.
Enligt prognos på trafiken.nu ska båda bilarna vara borta vid 09.30-tiden.

Bussarna till och från Nacka och Värmdö drogs med stora förseningar under morgonen. Vid åttatiden anlände nästan inga bussar till Slussen, de ska istället ha kört upp till Medborgarplatsen och Skanstull. Köbildning uppgavs vara orsaken. Många resenärer fick också promenera längs Stadsgårdsleden i morgonkylan.

– Det var jättestökigt på Stadsgårdsleden, det var igenkorkat med trafik. Vi försökte leda om Nackabussarna till Skanstull, säger Claes Keisu på SL:s pressavdelning.

Saltsjöbanan är även den försenad, upp till tio minuter, på grund av växelfel i Saltsjö-Järla.