FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Signe, Signhild

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Fredag
23 augusti 2019

Kapacitetsutredningen handlar om Nackas framtida idrottsytor och berör alla idrotter.

Idrottsutredning antogs
trots splittring i alliansen

Nacka 10:25 | 13 juni 2019

• Centerpartiet gick emot allianskollegorna i kapacitetsutredningen — men det räckte inte.

Centerpartiet satte sig emot sina allianskollegor i Nacka och yrkade för att skicka tillbaka kapacitetsutredningen om Nackas idrottsytor på ytterligare en återremiss. Men det räckte inte. Fritidsnämnden beslutade i onsdags kväll att anta utredningen.

NVP skrev i förra veckans tidning om kritiken mot den återremitterade kapacitetsutredning, som ska fungera som ett politiskt beslutsunderlag om Nackas framtida idrottsytor. 

Bland annat menade Mattias von Malmborg, grundare av Rädda Nacka IP och föreningsledare i Jarlabergs IF, att rapporten var ett hafsverk och att den skönmålade verkligheten. Även Nackalistan och Socialdemokraterna uttryckte sitt missnöje mot utredningen, och sa att de inte skulle ställa sig bakom den.

Trots det röstade fritidsnämnden igenom utredningen i onsdags med knapp majoritet. C var det ända partiet i majoriteten som valde att gå emot sina allianskollegor och rösta för ytterligare en återremittering, vilket i slutändan ändå inte räckte.
– Vi tycker att det hade behövts identifieras avsevärt fler möjliga idrottsplatser, för att täcka behovet. Sedan hade jag föredragit en grå objektiv byråkratisk rapport som visat på fakta, framför en utredning som inte visar hur verkligheten ser ut och som helt saknar behovsanalys, säger Tomas Hjort, C, ledamot i nämnden.

När Gunilla Grudevall-Steen, L, ordförande för fritidsnämnden, bemötte kritiken förra veckan menade hon att den var missriktad.
– Våra nyckeltal utgår från hur det ser ut i dag. För oss handlar utredningen om kapacitet, inte om framtida behov – för det är en tolkning — som politiken ska besluta om i nästa steg.

Kapacitetsutredningen går nu vidare för beslut i kommunstyrelsen.