FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Linda

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Torsdag
20 juni 2019

Vikdalsbron har julpyntats med ljusslingor och röda kulor. Kulorna plockas ned efter jul, men övriga ljusarrangemang blir kvar hela vintern.

Juleljus består ända in
i februari: "Vill glädja"

Nacka 14:15 | 24 november 2018

Fem julgranar, 31 träd med ljusslingor, lysande ”isbollar” och marschaller. Det är lite av pyntet som kommer att lysa upp Nacka under julen. 

 Årets julbelysning har tänts i Nacka. Vikdalsbron har pyntats med 24 röda kulor och på fem olika platser i kommunen har granar klätts med julbelysning. Dessutom har ett antal träd ljussatts.

De röda kulorna är, tillsammans med ett slingat träd i Braxenparken, Fisksätra, och ett i Kyrkviken vid Järlasjön, nya för i år.
– Vi försöker hitta på något nytt varje år samtidigt som vi återanvänder föregående års belysning, säger Jenny Ryderstedt, pressansvarig vid Nacka kommun.

Enbart energisnåla lampor
Viss utsmyckning, till exempel kulorna, kommer att tas ned efter julhelgen. Resten kommer att lysa fram till februari.
– Effektbelysningen är egentligen inte renodlad julbelysning utan den kan vara tänd en längre tid för att glädja våra medborgare hela den mörka årstiden, säger Jenny Ryderstedt.

Någon siffra på exakt hur många lampor som kommer att tindra i Nacka under julen är svårt att få ett svar på, men all belysning består av enbart energisnåla ledlampor.