En person kom när stadshuset öppnade

Nacka stadshus FOTO: NADIA ENEDAHL
Nacka Publicerad 14:58, 17 februari 2020

• Kommunen öppnade stadshuset för jobbande Nackabor när Stadsgården stängts av

Nacka kommuns erbjudande att arbeta i stadshuset under perioden när Stadsgården är avstängd för biltrafik fick mycket uppmärksamhet.

Men väldigt få, faktiskt bara en före klockan 13 på måndagen, hörsammade erbjudandet. När NVP besökte stadshuset var det tomt på externa arbetare.

– Vi har fått mycket uppmärksamhet, Radio Stockholm har varit här under förmiddagen, berättade Jenny Ryderstedt, gruppchef på kommunikationsenheten, under måndagens trappmöte i stadshuset.

– Vi har ställt i ordning ett par rum som man kan använda, bara man anmäler sig i receptionen och får inloggning, fortsatte Ryderstedt. Men man kan sitta här nere i matsalen också. Vi bjuder på plats och kaffe.

Det var när det blev trafikkaos i centrala Nacka för ett par år sedan som Nacka kommun öppnade stadshuset för allmänheten. Då var det i främst för att folk helt enkelt inte kunder komma hem. Den här gången öppnas stadshuset för dem som vill slippa resa till Stockholm och undvika problem med kommunikationerna när Stadsgården håller stängt i ett par veckor.