FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Magdalena, Ma...

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Söndag
22 juli 2018

Det var under den här bänken i Nyckelviken som tvååriga pugotton Doris troligtvis fick i sig cannabis.

Hund blev sjuk efter knarkfynd

Nacka 08:01 | 04 juni 2018

Efter en promenad i Nyckelviken uppvisade hunden Doris plötsligt sjukdomssymtom och fördes akut till djurkliniken. Där visade ett urinprov att hon fått i sig cannabis.

Det var på torsdagen i förra veckan som Doris var på en promenad med sin husse i Nyckelviken. Matte Sara Wilde berättar att hennes man sa att hunden stannat vid en parkbänk och ätit något som låg under bänken. Han tänkte inte mer på det, men senare på eftermiddagen var Doris sig inte lik.
– Hon sov väldigt tungt, det brukar hon inte göra när vi är hemma. Och när jag skulle klappa henne ryggade hon tillbaka. Jag försökte ställa henne upp men hon var helt borta, säger Sara Wilde.

Hon trodde först att hunden blivit ormbiten, men när hon inte hittade några sådana tecken ringde hon till djurkliniken i Bagarmossen. De rekommenderade att Doris omedelbart skulle tas in för vård. Ett urinprov visade halter av THC, den aktiva substansen i cannabis och hasch.
– Jag tänkte först att det här händer inte. Visst hann jag tänka att hon kunde ha fått i sig något under promenaden – men inte cannabis, säger Sara Wilde.

”Trodde hon skulle dö”
Efter några timmar på djurkliniken började Doris må bättre och på fredagen fick hon komma hem igen. Enligt Sara Wilde ska inte incidenten ge några bestående skador, men hon är fortfarande mycket upprörd över det som hänt.
– Det var fruktansvärt. Jag trodde ju att hon skulle dö. Dessutom är det ju mycket barn och fritidsgrupper som rör sig i området, tänk om ett barn skulle ha fått i sig droger.

Familjen har ingen annan förklaring till hur hunden kan ha fått i sig drogerna, förutom under bänken i Nyckelviken. Och enligt Sofie Ordell, kommunpolis i Nacka, är det inte helt ovanligt att droger hittas utomhus.
– Jag har ingen statistik, men det förekommer att man hittar narkotika i naturen, säger hon.

Enligt Sofie Ordell kan anledningarna till det vara flera. Endera att droger lämnas på uppgjorda platser för överlåtelser, eller att man själv inte vill förvara narkotikan i hemmet.
– Det kan vara allt från rester av en joint till mindre doser, säger Sofie Ordell.

Däremot säger hon att Nyckelviken är en plats som varken är mer eller mindre utsatt när det gäller narkotika.
– Det är väldigt utbrett och förekommer överallt.