Han blir ny stadsdirektör i Nacka

FOTO: TOMMY JANSSON
Nacka Publicerad 13:29, 24 november 2020

• Kommundirektör i Vallentuna ersätter Dahlstedt • Har jobbat för Socialdemokraterna i Regeringskansliet

I augusti meddelade Lena Dahlstedt att hon nästa år går i pension, efter nästan tio år som stadsdirektör i Nacka.

En rekryteringsprocess för att hitta hennes ersättare inleddes direkt efter beskedet, och i dag, tisdag, har kommunstyrelsen i Nacka beslutat att det blir Victor Kilén som utsetts till ny stadsdirektör i kommunen.

– Han kommer att tillföra ny energi i vårt arbete för att göra Nacka till den mest attraktiva kommunen att bo och verka i. Huvuduppdraget som stadsdirektör är att ge Nackaborna maximalt värde för skattepengarna och fortsätta en stark och balanserad tillväxt i takt med både Nackaborna och miljön, och jag är övertygad om att Victor har de rätta egenskaperna för det arbetet, säger kommunstyrelsens ordförande Mats Gerdau, M, i ett pressmeddelande.

Sedan 2014 är den i dag 40-årige Victor Kilén kommundirektör i Vallentuna, och före det var han kanslichef och förvaltningschef i kommunen. Han har även jobbat i Solna stad på bland annat stadsledningsförvaltningen.

– Och så har han jobbat politiskt. För Socialdemokraterna, på Regeringskansliet. Att han varit anställd, inte vald, för ett politiskt uppdrag på regeringsnivå är viktigt. Och han är en erkänt duktig person, säger Mats Gerdau, M

Själv framhåller han att Nacka är en utvecklingskommun i framkant, där stadsutveckling är i fokus. 

– För mig som har ett brinnande intresse för samhällsutveckling och innovativa lösningar känns Nacka som det naturliga steget. Ambitionen att vara bäst på att vara kommun är i sammanhanget väldigt passande. Jag ser fram emot att verka för att förbättra och utveckla verksamheter och resultat, säger Victor Kilén i pressmeddelandet. 

Kommunen meddelar att Victor Kilén tillträder det nya uppdraget våren 2021.