FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Teresia, Terese

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Fredag
26 april 2019

Gerdau om Skurubron:
”Måste komma i gång nu”

Nacka 14:34 | 03 december 2018

Ursprungsplanen var att bygget av nya Skurubron skulle starta 2013. Men har kantats av förseningar, senast på grund av en kontraktstvist.
Kommunstyrelsens ordförande Mats Gerdau, M, tror inte att fördröjningen haft så stort betydelse men menar att arbetet måste komma igång nu.

Kommunstyrelsens ordförande i Nacka, Mats Gerdau, M, tycker inte att fördröjningen av brobygget än så länge inte vållat några stora problem.
– Den nya påfartsrampen som vi fick 2014 har verkligen underlättat framkomligheten över bron och gjort att fördröjningen av nya bron inte betytt så väldigt mycket. Men nu måste brobygget komma igång! 

Att stora infrastrukturprojekt ofta försenas menar han hänger ihop med planprocessen.
– Min bild är att man ofta håller den planerade byggtiden, ibland går det till och med lite snabbare som vid citybanan. Det är tid för planering, projektering och upphandling och överklaganden som tar längre tid än man trott från början.

Däremot ser han i nuläget inga orosmoln för att tunnelbaneutbyggnaden till Nacka ska bli ett projekt som kantas av förseningar.
– Jag känner mig trygg i att tunnelbanebygget håller tidsplanen, bygget börjar i vår och ska vara klar 2026. Det finns inga indikationer på förseningar. Detaljplanen för den del som är i Nacka överklagades inte och har vunnit laga kraft.