Fortfarande ingen misstänkt för överfall vid badplats

Nacka Publicerad 10:01, 25 juli 2019

• Kvinna slogs i huvudet. • Polisen: ”Har inte kunnat identifiera en gärningsman.”

Söker kortklippt man

I början av juli släppte polisen signalementsuppgifter på den misstänkte. Enligt polisen ska det röra sig om en ljushyad man i 30-45-årsåldern. Han ska vara kortklippt och ska ha haft på sig shorts och en blå t-shirt den aktuella kvällen.

Det var på kvällen den 30 juni som en kvinna blev attackerad bakifrån och slagen i huvudet med vad man misstänker var en sten. Händelsen, som rubriceras som grov misshandel, på Källtorpssjöns norra sida där kvinnan legat och solat. När hon var på väg från platsen ska en okänd man ha attackerat henne bakifrån.

Polisen släppte signalement på den misstänkte (se faktaruta) och uppmanade eventuella vittnen att höra av sig.

Men när det nu gått nästan en månad sedan överfallet saknas fortfarande en misstänkt.
– Vi har fått in en del tips men inget som har gjort att vi kan identifiera en gärningsman, säger Ulrika Barck-Holst på Nackapolisen.
– Är det någon som vet med sig att de har sett något men inte varit i kontakt med oss vill vi gärna att de hör av sig. Vi behöver hjälp av allmänheten i form av iakttagelser, det gäller inte bara det här fallet, säger hon.

Inte heller fallets åklagare, Tomas Malmenby, har nya uppgifter att leverera:
– Det finns i nuläget inte någon misstänkt i ärendet och jag har inte något nytt att rapportera, meddelar han i ett mejl till NVP.