FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Signe, Signhild

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Fredag
23 augusti 2019

Årets Nackabo Warda Raihana blev glad, och lite chockad, när han överraskades av NVP.

Flink frisör från Fiskis
blev Årets Nackabo

Nacka 13:39 | 06 december 2018

Warda Raihana har jobbat med sax i handen i ungefär 40 år. Nu kan frisören från Fisksätra även titulera sig Årets Nackabo.
– Det här betyder jättemycket för mig!, säger han när NVP överraskar på salongen.

Motiveringen

”Med en stor personlighet och en mästares kunskap med saxen i handen, har Warda Raihana gjort Klippotek Fiskis till en institution och en naturlig mötesplats, mitt i centrum.”

Warda Raihana är precis i färd med att göra de sista klippen i en kunds hår när NVP kliver in och annonserar att han röstats fram till Årets Nackabo. Det är en glad, men något chockad, frisör som tar emot blommor och gratulationer.
– Oj! Tack! Så roligt, säger han, märkbart överraskad.
– Hade jag vetat det här hade jag klätt upp mig, fortsätter han med ett skratt.

Bara att bli nominerad till utmärkelsen Årets Nackabo kom som en överraskning för Warda Raihana.
– Till en början visste jag inte riktigt vad det innebar, och jag vet fortfarande inte vem som nominerade mig. När vi såg vilka som var nominerade sa min son: ”Pappa, du vinner nog inte. Paolo Roberto är med, och han är ju kändis”, berättar Warda Raihana.
Han tillägger:
– Men jag skojade och sa att det är många som tycker om mig. Och flera kunder har kommit förbi och sagt att de ”kastat in en röst” på mig — de som röstat på mig ska ha stort tack.

Warda Raihana har arbetat som frisör i ungefär 40 år. När han och hans syskon var små jobbade deras pappa som frisör i norra Irak. När han blev lite äldre började Warda hjälpa till att klippa på salongen.
I 18 år har han drivit frisörsalong i Fisksätra centrum. Sedan tre år tillbaka har han även en salong i Ektorps centrum.
Vad är det bästa med ditt jobb?
– Att jag får träffa så många olika människor. Olika åldrar, olika nationaliteter, olika kulturer, olika religioner. Det är så roligt att prata med dem. Kunden som jag klippte nyss till exempel, han kom från Ryssland och vi pratade om olikheterna i hur vi firar jul.

Men innan det är dags för julfirande ska utmärkelsen Årets Nackabo firas, det försäkrar Warda Raihana.
– Jag ska bjuda in släkt och vänner, och så ska vi ha en riktig fest, säger han och tillägger:
– Det här betyder jättemycket för mig! Det betyder att många tycker om mig och gillar det jag gör. Det gör mig jätteglad.