Flicka hittades död — tre personer anhållna

FOTO: MOSTPHOTOS
Nacka Publicerad 10:29, 22 maj 2022

• Misstänkt självmord ändrades till förundersökning om mord

En flicka under 18 år hittades i torsdags död i en lägenhet i ett hus i centrala Nacka.
– Polisen bedömde först att det handlade om ett självmord, men sedan fick vi reda på saker som gör att en förundersökning om mord inletts, och att tre personer sitter anhållna, säger polisens presstalesman Ola Österling.

Det var på torsdagseftermiddagen som polis och ambulans larmades till en bostad i centrala Nacka där man funnit en livlös flicka. Hon fördes med ambulanshelikopter till sjukhus, och dödförklarades där. I det första läget tydde det på självmord.

Den brottsutredning som inleddes på lördagen med en teknisk undersökning, i och runt lägenheten där den unga kvinnan hittades, avslutades på söndagen.

– Dödsorsaken ska nu utredas, men de tre personerna som sitter anhållna är samtliga skäligen misstänkta för delaktighet i mord, berättar Ola Österling för NVP på söndagsmorgonen.

Någon information om de frihetsberövade personerna vill polisen inte lämna ut i nuläget. Förundersökningen leds av jouråklagare på avdelningen grova brott, och det kommer inte att hållas några häktningsförhandlingar under söndagen.

– Det ska hållas nya förhör och göras analys av den tekniska undersökning som gjordes igår, förklarar Ola Österling.

Mord eller dråp — vad är skillnaden?

 
Sommarkampanj på NVP Plus - 90:- för 90 dagar

Sommarkampanj på NVP Plus - 90:- för 90 dagar

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x