Nacka/Värmdö Publicerad 10:25, 08 oktober 2022

• Prisas för redigering och lokalsajt • Juryn: ”Släng er i väggen DN. Heja Nacka Värmdö posten!”

Det blev dubbelvinst för NVP på Gratistidningarnas förenings årliga gala, som hölls på fredagskvällen. Vi vann kategorierna Årets bästa redigerade tidning och Årets lokalsajt, i hård konkurrens med andra gratistidningar från hela landet.

Så här skriver juryn i sin motivering om vår papperstidningsredigering: ”Årets vinnare är så snyggt redigerad att man genast vill läsa tidningen. Med ett tydligt och bra utnyttjat designsystem, väl fungerande typografi och känsla för kontraster skapas en nyhetstidning med modern känsla.”

Lovorden fortsätter: ”Innehållet är en välavvägd kombination av text, bild och annonser med rubriker som känns genomarbetade och skapar läsintresse, på omslag såväl som inne i tidningen. Alltsammans är proffsigt redigerat i en konsekvent stil som gör att läsaren känner igen sig och ständigt återkommer.”

I motiveringen gällande vår sajt jämförs vi med tidningar med betydligt större muskler.

”Årets vinnare har lyckats göra en sajt som tar upp konkurrensen om nyhetsförmedlingen i ett av landets mest konkurrensutsatta områden, och som gör det minst lika bra som de stora drakarna”, skriver juryn, och avslutar:

”Släng er i väggen, DN. Heja Nacka Värmdö Posten!”

Hanna Bäckman

 
Testa NVP Plus - 60 dagar för 60 kronor

Testa NVP Plus - 60 dagar för 60 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x