FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Fredrik, Fritz

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Torsdag
18 juli 2019

Digital återvinning ska öka
engagemanget för miljön

Nacka 09:33 | 23 november 2018

FTI, Förpacknings- och tidningsinsamlingen, testar även ett nytt pilotprojekt vid Ica Maxi i Skvaltan. Här digitaliseras återvinningen i hopp om att engagemanget ska öka.

Det är i anslutning till återvinningsstationen som FTI satt upp en ny skärm, som visar hur mycket som lämnats in till återvinning och vilket material som återvinns mest. På skärmen går det också att anmäla om kärlen är överfulla eller om stationen behövs städas.

Pilotprojektet ska pågå under hela 2019.
– Vi vet att rena och snygga återvinningsstationer är viktigt för att konsumenter ska återvinna mer. Med den här skärmen kan vi också ge återkoppling om hur mycket som återvinns och öka förståelsen om den egna insatsen i ett större sammanhang, säger Veronica Foberg Gustafsson på FTI.

Under 2017 lämnade Nackaborna i genomsnitt in 53,9 kilo material till återvinning per person. Snittet i landet var under samma år 64,1 kilo per person.

Återvinningsstationer på vift är nu tillbaka

Två återvinningsstationer är nu åter på plats i Nacka. Efter att stationerna varit stängda vid Nacka Forum och på Älgö är de tillbaka – nästan på sina ursprungliga platser.

Den ena återvinningsstationen, på Hörnvägen vid Nacka Forum, som togs bort i april då området skulle användas om etableringsyta, har fått en någon justerad placering sedan tidigare. Stationen på Älgö har varit stängd sedan augusti på grund av ett bygge på en närliggande tomt, men har också öppnat igen.
– Efter ett gott samarbete med kommunen har vi nu lyckats få tillbaka två återvinningsstationer i Nacka som varit borta en tid. Med dessa stationer på plats hoppas jag att vi kan underlätta för invånarna i Nacka, säger Annika Ahlberg, regionchef på Förpacknings- och tidningsinsamlingen, FTI.

På återvinningsstationerna kan man lämna pappers-, plast-, metall- och glasförpackningar samt tidningar.