FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Signe, Signhild

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Fredag
23 augusti 2019

En av de vinnande föreningarna, Nacka GF, fotade 2018.

De fick ta emot pris på Nackas föreningsgala

Nacka 07:57 | 24 maj 2019

En gymnastikförening, en ung innebandyledare och en balettdansös. Det är några av dem som i onsdags fick ta emot fritids- och kulturstipendier från Nacka kommun.

Varje år delas stipendier och utmärkelser ut till bland annat föreningar och ledare inom idrott, fritid och kultur i Nacka. Årets utdelning skedde på Föreningsgalan i onsdags i Lavalhallen. Kvällen erbjöd underhållning, utdelning av stipendier och utmärkelser.

Nacka gymnastikförening tilldelades 10 000 kronor och utmärkelsen ”årets förening inom idrott och fritid” tack vare att de bidrar till barns rörelseglädje och gjort det möjligt för fler barn att börja med gymnastik. Vidare fick Nacka ridklubbs ungdomssektion utmärkelsen ”årets förebild inom idrott och fritid” och 10 000 kronor. Detta för att de arrangerar aktiviteter för klubbens yngre medlemmar och fokuserar på trivsel och samhörighet mellan de lite äldre och yngre medlemmarna.

Max Bruce, ledare för Nacka Wallenstam IBK, fick utmärkelsen ”årets unga ledare inom idrott och fritid” och tilldelades 10 000 kronor för sitt engagemang i föreningen samt inom barn- och ungdomsverksamheten. I motiveringen står det att han är känd inom föreningen för sitt goda hjärta och att han brinner för innebandyn. 

Slutligen fick Drömlokalen utmärkelsen ”årets förening inom kultur”, då de välkomnar alla för möten och skapande, oavsett förutsättningar. Lokalen, tillvägagångssätt och verktyg är anpassade så att varje individ ska ges möjligheten att vara kreativ, enligt motiveringen.

De fick kulturstipendier

David Dahlström, kulturstipendium på 15 000 kronor för att möjliggöra vidareutveckling av musik med en studieresa till Egypten.
Asli Abdulrahman, 30 000 kronor till en studieresa för att studera hantverkstraditioner och materialval.
Josefin Zack Jäderberg, 15 000 kronor för kompletterande utrustning inom musik och musikproduktion.
Lea Sjövall, 30 000 kronor för fortsatta studier vid The school of the Hamburg ballet.
Maja Lundmark, 10 000 kronor för att fortsätta söka vidare till musikutbildningar runt om i Europa.