Claudia Müller Granström kan bli Årets Nackabo

Claudia Müller Granström FOTO: PRIVAT
Nacka Publicerad 10:58, 07 november 2020

• Musikpedagog med många strängar på sin lyra • "Jag vet hur viktigt det är för barn att få ta del av och utöva kultur och musik"

Claudia Müller Granström är en av tio nominerade till utmärkelsen Årets Nackabo 2020. Motiveringen lyder: ”Musikpedagog i Nacka musikskola med stort engagemang och många strängar på sin lyra, omtyckt och uppskattad av elever, föräldrar och kollegor”.

Var kommer ditt stora engagemang ifrån?
– Jag har nog ärvt det. Hela familjen är musiker, min bror, syster, mamma och pappa, och min man. Jag vet hur viktigt det är för barn att få ta del av och utöva kultur och musik. Mina föräldrar spred den glädjen, jag såg vad de gav, och de inspirerade mig och jag vill sprida den glädjen. Jag älskar mitt yrke och att undervisa barn. Jag brinner för barns rätt till musik. 

Vilken är den viktigaste frågan för kulturskolan/orna idag?
– Det är att de alltid drar ner på kulturen. Nu ska de bygga Nacka stad, man pratar mycket om sporten, men det talas mindre om kulturen. Nacka har något unikt de kan erbjuda med sin kulturskola. Allt snurrar så snabbt idag, med barnprogram, musik, till och med intron har de kortat ner till sju sekunder för barn har inte tålamod med mer. Jag vill ge barnen skapandet, som försvinner i det snabba samhället. I det yrke jag har så är det så himla viktigt.

Så gör du för att rösta

• Rösta digitalt på nacka.se eller mejla din favorit direkt till aretsnackabo@nacka.se.
• Du kan även rösta manuellt i något av de röstbås som finns utplacerade i Nacka Forum, Nacka stadshus, Dieselverkstaden, Orminge och Saltsjöbadens centrum samt biblioteken i Fisksätra och Älta.
• Omröstningen stänger den 22 november och vinnaren koras den 13 december i Nacka Forum.